top of page

Kattenbos Sport - Eendracht Louwel 1-1

Na een 3 op 6 in de beginmatchen van het nieuwe seizoen was de boog voor de komst van Louwel toch enigszins gespannen. Een wanprestatie zoals tegen Meeuwen een week voordien zou onze start dwarsbomen. Met Louwel komt een outsider voor de titel op bezoek want vorig seizoen derde geëindigd in een sterke reeks. Voor een talrijk opgekomen publiek was strijd dan ook het minste wat we konden verwachten en dit zagen we ook vanaf de eerste minuut... langs beide kanten waardoor het lang een gesloten wedstrijd bleef. Kleine kansen kwamen er via debutant Samuel Jacobs -een product uit onze eigen jeugdopleiding waar we best fier op mogen zijn- die zijn pogingen op de keeper en net over zag stranden. 0-0 bij de rust zou je dan denken, tot het ondenkbare gebeurt in zo'n match. Mistasten op een vervelende bal richting Lander en een Louwelaar alleen op een leeg doel voor de 0-1. Zuur want in een evenwichtige match niet gemakkelijk om recht te zetten. Een kopie in de tweede helft met weinig kansen langs beide kanten en veel middenveldspel. Even kwamen we met de schrik vrij toen Lander moest redding brengen op een één tegen één situatie en dit feilloos deed. Tot een vrije trap buiten de 16 goed werd genomen door Deon Ten Hoeve, de keeper moest lossen en Mitch Vandehoydonks goed gevolgd was om zijn eerste in loondienst van Kattenbos binnen te prikken. 1-1 en Kattenbos met vleugels. Gerichte wissels brachten nog meer energie en randje buitenspel moest een kopgoal van een inlopende Zeno Dirx terugfluiten. Jammer op het moment waar we dichter bij de 2-1 dan de 1-2 waren. Toch kijken we terug op een billijk gelijkspel en mogen we ons tevreden stellen met een 4 op 9 en een voorlopig gedeelde 7e plek in het klassement. In de middenmoot waar we volgende week bij winst over Wijchmaal kunnen springen om bovenin onze plek op te eisen.