top of page

KATTENBOS BELOONT ZICH NIET TEGEN EEN STUG KAULILLE

Op papier is Kaulille een haalbare kaart voor een beter voetballend Kattenbos met meer individuele kwaliteit bij de thuisploeg. Dit vertaalde zich meteen bij aanvang van de match waar Kattenbos slechts twee kansen nodig had om een doelpunt uit te maken. Scherp aangesneden vrije trap van Beau waar een goed gepositioneerde Jelle Van Rijswijk zijn voet kon tegenplaatsen in de kluts en zijn eerste van het seizoen kon binnentikken voor zijn nieuwe club. Geen vuiltje aan de lucht en de kansen volgden zich in een gezapig tempo op in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Veel diepgang met een zeer bedrijvige Joppe die de achterlijn op snelheid bleef opzoeken en voor gevaar kon zorgen.

De match kantelde en bij Kaulille zagen ze hun inzet om te jagen op elke bal op onze helft beloond. Balverlies op eigen helft en een snelle omschakeling zorgde voor twijfel in onze achterlinie en een ongelukkige eigengoal.. 1-1 en tijd om de zaken weer op orde te zetten. We namen het spel opnieuw in handen met het betere voetbal en een prachtige aanval waar Jelle met een slim overstapje op een scherp aangesneden pas Joppe alleen voor de keeper kon zetten. De laatste kwam als winnaar uit de 1 op 1 situatie, maar opnieuw Kattenbos met een dot van een kans. Naar minuut 30 waar Beau door Zeno werd bediend voor doel , maar het snel moest doen en zijn kans net naast zag eindigen. Ook Nico kreeg in minuut 35 zijn kans, uit de draai, maar iets té centraal en niet onmogelijk voor de keeper van Kaulille. Waar het altijd 2-1 of 3-1 moet worden, gebeurt hetgeen wat in voetbal wel eens vaker gebeurt, maar in dit geval nooit had mogen gebeuren. 250 mensen langs het plein, 22 op het plein en nog een tiental vanop de bank zagen wat één individu blijkbaar niet kon of wilde zien. Vanuit 5 meter buitenspel kreeg tot ieders verbazing- inclusief de spits van Kaulille zelf- een bezoeker de kans om alleen op doel af te gaan en de 1-2 binnen te leggen. Een individu die voetbal ziet als een manier om in de kijker te lopen, uit te dagen met een kamerbrede glimlach in de catacomben en de macht van gele en rode kaarten wil gebruiken om foutief te denken dat mensen voor hem de deur uitgaan om voetbal te willen zien. En natuurlijk maken de 23 acteurs van het spelletje fouten en moeten we bescheiden zijn om ons hierbij neer te leggen dat het hierin sommige matchen meezit en evenveel keren tegen zit. Maar de basis van het spel blijft respect naar iedere betrokkene... van scheidsrechter over speler, over trainer en vrijwilliger. Het gevolg waren zeer jammerlijke taferelen door hoe één iemand dit concept niet begrijpt en zichzelf boven het spelletje, de beleving en alles op en naast het plein zet. Een gesprek hierover met dit individu werd ons niet gegund want alle goede zorgen waar we als club garant voor staan, bleken na de match onbelangrijk voor iemand die zich boven alles en iedereen wil stellen.

Terug naar de match waar een tweede helft ons nog de kans zou geven om iets recht te zetten. Een tweede helft waar Kaulille er niet meer aan te pas kwam, maar heel veel respect afdwong door de manier waarop ze alles wat ze hadden in de strijd te gooien om maar niet die goals binnen te krijgen. Plooien en ook even buigen bij een individuele actie van Beau die mooi naar binnen kwam en de 2-2 heerlijk binnen trapte. Het was niet of de 3-2 zou vallen, maar wél wanneer. Kans na kans na kans werd van de lijn gekeerd en het was bijna magie hoe er telkens opnieuw een hand, heup, knie of oor van een bezoeker tussenzat om de bal te laten afwijken en op of over het doel te zien verdwijnen. Speel die match 100 keer en ze zal altijd 98 worden gewonnen... misschien 1 keer gelijk en dat zat er tot minuut 92 zeker in... maar ook 1 keer verloren door de enige kans van de tweede helft. Een corner (die er geen was want verdedigingsbal in het duel) die goed werd aangesneden en wat weggekopt op de 15 corners die Kattenbos zelf kreeg, werd even goed binnengekopt door de bezoekers die zo zeer gevleid drie punten kwamen halen op Kattenbos. Niet onverdiend... want met strijd en de middelen die ze hadden... maar uiterst discutabel gezien beslissingen die geen van beide ploegen in de hand hadden.

Volgende week wacht Oppoeteren... nieuw voor ons en een te kloppen ploeg. Opnieuw thuis en opnieuw een kans om hetzelfde spel te spelen en onszelf te belonen.